Tot welke leeftijd buggy

Tot welke leeftijd buggy?

Een buggy gebruik je meestal vanaf de leeftijd dat je kindje zelfstandig kan zitten. Maar hoe lang gaat een buggy mee? Of met andere woorden: tot welke leeftijd past je kind in een buggy? Wij geven je graag advies.

Tot welke leeftijd kan je kindje in de buggy?

Er is natuurlijk geen verplichte leeftijd waarop je kind niet meer in de buggy mag. Doorgaans gebruik je een buggy tot je kind ongeveer 4 jaar is. Maar dat hangt helemaal af van wat jij én je kind fijn vinden. Het kan natuurlijk dat je een avontuurlijke peuter hebt die je vanaf z’n derde verjaardag al met geen mogelijkheid meer in de buggy krijgt. Maar het kan ook dat je een kleuter hebt die gewoon echt niet van lopen houdt.

En het hangt natuurlijk ook af van wat je met de buggy gaat doen. De korte afstand naar de buurtsuper kun je gerust lopen. Maar ga je een hele dag rondsjouwen in een pretpark, dan is een buggy misschien nog wel handig. Je gebruikt de buggy dan meer om je kind te ondersteunen als hij of zij te moe wordt om zelf verder te lopen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zwanger bent, en daarom je oudste nog in de buggy meeneemt. Dan is een buggy een handige uitkomst. Met een dikke buik is het immers vaak veel te belastend om je kleuter te tillen of achter hem of haar aan te moeten rennen.

Welke buggy tot 25 kg?

Ga je een buggy kopen en ben je van plan die lang te blijven gebruiken? Overweeg dan een buggy met een maximale draagcapaciteit van 22 kilo. Sommige buggy’s kunnen zelfs een gewicht aan van 25 kilo. Zo’n buggy is getest en veilig bevonden voor oudere kinderen.

Welke buggy tot 25 kg is het beste? Hieronder vind je de top 3 beste buggy’s die lang mee gaan.

Hamilton by Yoop XL

Hamilton by Yoop XL

  • Automatisch opvouwbaar
  • Tot max. 22 kilo
  • Zeer compact
Bekijk bij bol.com
Maxi-Cosi Lara2

Maxi-Cosi Lara²

  • Voor kinderen tot 22 kilo
  • 2 opbergplekken
  • Automatisch opvouwsysteem
Bekijk bij bol.com
 

Alternatief voor buggy: loopfiets, step of meerijdplankje

Is je kindje te oud of groot geworden voor de buggy, maar vindt -ie het nog lastig om altijd alles zelf te moeten lopen? Overweeg dan om een loopfiets of step aan te schaffen. Voor dagjes weg is een bolderkar ook een optie. En mocht je de buggy niet meer kunnen gebruiken vanwege de komst van een kleiner broertje of zusje, dan is een meerijdplankje achter de kinderwagen ook nog een optie.

top