Veilig gebruik buggy

6 tips voor veilig gebruik van een buggy

Ga je een buggy kopen, dan heb je vast al gemerkt dat de keuze reuze is. Maar veiligheid staat natuurlijk voorop! In dit blog vertellen we je alles over veilige buggy’s.

Hoe kies je een veilige buggy?

Alle buggy’s die in Nederland te koop zijn, voldoen aan de strenge Europese veiligheidseisen: de Europese norm NEN-EN 1888. Of je nou een goedkope buggy of een luxe buggy koopt: die veiligheidseisen gelden voor alle buggy’s.

Wat maakt een buggy veilig?

Er zijn een aantal onderdelen die zorgen voor de veiligheid van een buggy.

Centrale voetrem
Alle buggy’s moeten een rem hebben die je eenvoudig en snel kunt gebruiken. De meeste buggy’s hebben een rem die beide achterwielen in 1 keer vergrendelt.

Veiligheidsgordel
Met de 3-puntsgordel of 5-puntsgordel kun je je kindje stevig vastzetten in de buggy, zodat hij of zij er niet zomaar uit kan vallen of klimmen.

In- en uitklapbeveiling
Een veilige buggy heeft een in- en uitklapbeveiliging. Dat betekent dat de buggy niet zomaar kan inklappen of uitklappen.

Grote zonnekap en goede ventilatie
Op een zonnige dag kan de temperatuur snel oplopen, zeker in een buggy. Een grote zonnekap zorgt ervoor dat je je kindje beschermt tegen de zon. Sommige buggy’s hebben zelfs een zonnekap met UV-bescherming. Wil je het op safe spelen, kies dan een buggy met een ventilatierooster in de zonnekap of zelfs speciale ventilerende bekleding. Zo weet je zeker dat je kindje voldoende frisse lucht krijgt.

6 tips voor veilig gebruik van je buggy

  1. Als je wegloopt van de buggy, zet ‘m dan altijd op de rem
  2. Gebruik altijd de veiligheidsgordel om je kindje vast te zetten in de buggy
  3. Wandel met een buggy niet te lang in de volle zon, omdat dit te warm kan worden voor je kleintje (zeker onder een zonnekap zonder ventilatie)
  4. Geef je kindje veilig speelgoed zonder losse onderdeeltjes, want doordat de zitting van een buggy naar voren gericht is kun je niet zien wat je kindje met het speelgoed aan het doen is
  5. Houd je kindje uit de buurt als je de buggy in- en uitklapt, zodat -ie niet per ongeluk z’n vingertjes beknelt
  6. Gebruik een buggy pas als je kindje zelfstandig kan zitten, of kies anders een buggy met een reiswieg
top