Buggydrager fiets

Buggy mee op de fiets

Wil je een buggy mee op de fiets nemen, zodat je kindje op jullie bestemming lekker rondgereden kan worden in de buggy? Niet alle buggy’s zijn geschikt voor op de fiets. Wij zetten alle mogelijkheden op een rij.

Opties om buggy mee op de fiets te nemen

Er zijn een viertal mogelijkheden als het gaat om het meenemen van een buggy op de fiets. Je vindt die handige oplossingen hieronder, net als de meest geschikte paraplubuggy’s en de beste plooibuggy’s die je mee kunt nemen op de fiets.

1. Buggy mee in buggydrager

De bekendste manier om een buggy mee op de fiets te nemen is in een speciale buggydrager die je aan je fiets vastmaakt: de Steco Buggy-Mee Deluxe. Je hangt de buggy vervolgens in de houder en maakt ‘m vast met een riempje. Deze buggydrager is alleen geschikt voor paraplu buggy’s van maximaal 7 kilo. Bekijk hier welke buggy’s de beste keuze zijn voor op de fiets.

Zoals gezegd zijn alleen paraplubuggu’s van maximaal 7 kilo geschikt om mee te nemen in de Steco Buggy-Mee Deluxe. Hieronder zie je de top 3 lichtgewicht buggy’s die je in de Steco Buggy-Mee Deluxe op de fiets mee kan nemen.
 

Bebies First buggy

Bebies First buggy

 • Rechttoe-rechtaan buggy
 • Relatief goedkoop
 • Modern design
Bekijk bij bol.com
 

2. Buggy mee in fietsmand, fietskrat of fietstas

Heb je een grote fietsmand of fietskrat aan het stuur van je fiets hangen? Of heb je een grote fietstas aan je bagagedrager hangen? Dan zou je hierin een compacte plooibuggy mee kunnen nemen. Let dan wel goed op de afmetingen van de buggy, zodat je zeker weet dat -ie in de mand, krat of tas past.

Babyzen YOYO2

Babyzen Yoyo²

 • Grootte van handbagage (52 x 44 x 18 cm)
 • Lichtgewicht maar zeer stevig
 • Met draagtas en schouderriem
Bekijk bij bol.com
Maxi-Cosi Lara²

Maxi-Cosi Lara²

 • Ook geschikt voor gebruik met autostoeltje
 • Ultracompact (51 x 43 x 26 cm)
 • Met schouderband
Bekijk bij bol.com
 

3. Buggy mee met een draagriem, als ‘schoudertas’

Sommige ultracompacte buggy’s worden geleverd met een draagriem. Zo kan je de buggy aan je schouder hangen als een ‘schoudertas’, en op die manier de buggy mee op de fiets nemen. De plooibuggy’s in bovenstaand overzicht zijn licht van gewicht, zeer compact en hebben een draagriem, zodat je ze ook over de schouder kunt dragen.
 

4. Buggy en fietsstoeltje in één

Wil je geen extra ballast aan je fiets hangen? Dan is er ook een fietsstoeltje dat je kunt ombouwen naar een buggy: de Påhoj. Twee vliegen in een klap dus. De Påhoj is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 4 jaar. Kinderen passen in deze buggy/fietsstoel tot ze maximaal 1,10 meter lang zijn. Er zijn ook handige accessoires verkrijgbaar, zoals een zonnekap en een beschermhoes.

Aandachtspunten bij het meenemen van een buggy op de fiets

Wil je een buggy mee op de fiets nemen, dan is het belangrijk dat je je bewust bent van de volgende dingen:

 • Het gewicht van de buggy. Dit is extra gewicht dat je, naast jezelf en je kindje in de fietsstoel, mee moet nemen op de fiets. Zoveel gewicht kan zorgen voor een instabiele fiets. Houd hier rekening mee bij het op- en afstappen en tijdens het fietsen.
 • Het soort buggy. Gebruik je buggydrager van Steco, dan kun je alleen paraplubuggy’s meenemen op de fiets. Heb je een plooibuggy, dan kan je deze buggydrager niet gebruiken. Je kunt deze wel meenemen in een fietsmand of fietskrat, of over je schouder hangen met de draagband.
 • De aanwezigheid van een draagriem. Wil je geen buggydrager gebruiken, maar wil je wel gemakkelijk en handsfree een buggy meenemen op de fiets, check dan van tevoren goed of de buggy wordt geleverd met een draagriem of schouderriem. Zo kun je de buggy over je schouder dragen en op die manier meenemen op de fiets.
top