Buggy met 3 wielen

Buggy met 3 wielen

Een buggy met 3 wielen is heel wendbaar en toch stabiel. Soms heeft een driewieler buggy grote banden, wat hem de ideale buggy maakt voor een hardloopsessie of een wandeling in het bos. Er zijn ook buggy’s die 3 kleinere wielen hebben, die dan weer heel goed in de stad gebruikt kunnen worden. Zo is er voor iedereen een geschikte buggy met 3 wielen.

Voordelen van een buggy met 3 wielen

Een buggy met 3 wielen heeft een aantal grote voordelen. Zo is -ie een stuk wendbaarder dan buggy’s met 4 wielen. Dat betekent dat je makkelijker kunt sturen op krappe plekken. Het voorste wiel van de meeste driewiel buggy’s kun je vastzetten, zodat je ook de mogelijkheid hebt om makkelijk een rechte lijn te blijven rijden.

Er zijn ook sportieve buggy’s met 3 grote wielen, meestal luchtbanden. Die zorgen voor extra veel comfort voor je kind, omdat ze hobbels in de weg beter opvangen. Je kan met een sportieve buggy natuurlijk ook gewoon de stad in gaan, maar je merkt pas echt het verschil op ruig terrein, zoals het bos.

Een buggy met 3 grote wielen is ook perfect om mee te hardlopen of joggen. Let er dan wel op dat je het voorste wiel kunt vastzetten. Zeker voor lange rechte stukken is dat handig, want daarmee maak je zo’n hardloop buggy een stuk stabieler.

Wat moet je kiezen: een buggy met 3 of 4 wielen?

Trek je graag de natuur in met je kleintje? Of wil je je kindje meenemen als je gaat hardlopen? Dan is een buggy met 3 wielen een uitstekende keuze.

Ga je vooral in de stad of op effen wegen wandelen, dan voldoet een buggy met 4 wielen. Buggy’s met 4 wielen zijn namelijk prima voor ‘normaal’ terrein. Ze zijn meestal ook een stuk goedkoper en compacter opvouwbaar dan buggy’s met 3 wielen.

De beste buggy’s met 3 wielen van dit moment

Op dit moment is er een aantal merken dat een buggy met 3 wielen in het assortiment heeft, waaronder Hauck en Quinny. Bekijk hieronder de top 5 driewieler buggy’s.
 

Hauck Citi Neo II

Hauck Citi Neo II

  • Zeer compleet en toch goedkoop
  • Rugleuning kan volledig plat
  • Geschikt voor kinderen tot maximaal 22 kilo
Bekijk bij bol.com
Hauck Runner II

Hauck Runner II

  • Populaire hardloopbuggy
  • Duwstang in hoogte verstelbaar (78-110 cm)
  • 3 grote luchtbanden
Bekijk bij bol.com

 

Thule Spring

Thule Spring

  • Inklapbaar met 1 druk op de knop
  • Schuimgevulde wielen
  • Ook geschikt voor autostoeltje (met adapters)
Bekijk bij bol.com
top