Buggy met ligstand

Buggy met ligstand

Bijna elke buggy heeft een ligstand. Het verschilt per buggy of dit een volledig vlakke ligstand is, of eentje die net niet helemaal plat kan. Het liefste kies je een buggy die volledig vlak versteld kan worden, zodat jouw kind ongestoord een dutje kan doen. Wil je weten welke buggy met ligstand het beste is? Lees dan snel verder.

Hoe werkt een buggy met ligstand?

De meeste buggy’s die in Nederland te koop zijn, hebben een verstelbare rugleuning. Soms kun je de rugleuning in 3 of 5 standen verstellen, andere buggy’s hebben een traploos verstelbare rugleuning.

Verstelbare rugleuning: liefst volledig vlak

Zoek je een buggy met ligstand, kies dan het liefste voor een buggy met een volledig vlakke ligstand. Dit is namelijk wel zo comfortabel voor je kindje, om dat hij of zij zich dan bijvoorbeeld ook op z’n zij kan draaien. Bovendien is het beter voor de rug van je kleintje als -ie helemaal horizontaal en dus recht ligt.

Alternatief voor buggy met ligstand: buggy met reiswieg

Wil je een buggy vanaf de geboorte gebruiken, dan is het extra belangrijk dat je baby volledig plat kan liggen. Op die manier wordt zijn of haar rug niet te zwaar belast. In principe kun je een buggy gebruiken vanaf de leeftijd dat je kindje zelfstandig kan zitten (meestal rond 6-9 maanden), maar er zijn ook buggy merken waarvan de buggy’s al eerder gebruikt kunnen worden. Die hebben bijvoorbeeld een speciale reiswieg (of ‘carry cot’) voor hun buggy ontwikkeld. Als je deze op het frame klikt of op een andere manier op de buggy vastzet, kun je de buggy zelfs voor de allerkleinsten gebruiken.

Er zijn ook buggy’s waar je een autostoeltje op kunt vastklikken. Zo kun je deze buggy’s ook gebruiken voor je newborn. Maar let op: in een autostoeltje ligt je baby met een gebolde rug. Dit is bij lang gebruik niet goed voor de rug van je kleintje. Daarom heeft een reiswieg of een buggy met een volledig platte ligstand de voorkeur.

Welke buggy kan helemaal plat?

Buggy’s die een volledig vlakke ligstand hebben, zijn onder andere de Hauck Citi Neo II en de Chicco Trolley Me. De ligstand van deze buggy’s is helemaal horizontaal, waardoor je kindje recht kan liggen. Dat ligt comfortabeler dan een ‘gebogen’ ligstand en het is beter voor zijn of haar rug. Scroll naar beneden om meer informatie over deze buggy’s te vinden.

De beste buggy’s met ligstand van dit moment

Zoals gezegd heeft bijna iedere buggy tegenwoordig wel een of meerdere relax- of ligstanden. Zoek je een buggy met ligstand die helemaal plat kan? Dan zie je hieronder de 5 beste buggy’s die over deze eigenschap beschikken.
 

Hauck Citi Neo II

Hauck Citi Neo II

  • Gunstig geprijsd
  • Rugleuning kan volledig plat
  • Geschikt voor kinderen tot 22 kilo
Bekijk bij bol.com
Chicco Trolley Me

Chicco Trolley Me

  • Volledig horizontale ligstand
  • Compact opvouwbaar tot ‘rolkoffer’
  • Doorlopende duwstang
Bekijk bij bol.com

 

top