Buggy vanaf geboorte

Buggy vanaf geboorte

Wil je een buggy vanaf de geboorte van je kleintje gebruiken? De meeste buggy’s zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden, maar er zijn ook buggy’s waar je je newborn in kunt vervoeren. Deze buggy’s kunnen namelijk worden uitgebreid met een reiswieg.

Kan ik een buggy meteen gebruiken vanaf de geboorte?

Als je kindje net geboren is, is het nog niet zo sterk. De spieren en botten zijn hard aan het groeien en sterker aan het worden. Newborns kunnen zeker de eerste 6 maanden nog niet zelfstandig zitten. Omdat je kindje in een buggy zelf rechtop moet kunnen blijven zitten, is een buggy meestal niet te gebruiken vanaf de geboorte. Ook een buggy met ligstand is niet comfortabel genoeg voor een newborn. De kleine wielen van een buggy vangen schokken namelijk minder goed op dan de geveerde banden van een kinderwagen. De oneffenheden in de weg zouden het kleine lijfje van je baby teveel belasten.

Maar… een buggy heeft wel veel voordelen ten opzichte van een gewone kinderwagen. Bijvoorbeeld dat -ie compact opvouwbaar is. Gelukkig zijn er een aantal slimme fabrikanten geweest die een buggy hebben ontwikkeld mét een reiswieg. Zo kan je je kleintje toch meteen vanaf de geboorte met een gerust hart meenemen in een buggy.

  LEESTIP   Hoe oud moet je zijn voor een buggy?

All-in-one buggy met bijpassende reiswieg of buggy met losse reiswieg

Bij sommige buggy’s kun je los een bijpassende reiswieg aanschaffen. Zo’n reiswieg klik je vast op het frame van de buggy, waardoor de buggy vanaf de geboorte gebruikt kan worden. Heeft jouw buggy geen bijpassende reiswieg, dan kun je ook een universele reiswieg of ‘carry cot’ aanschaffen. Deze maak je met banden vast aan de buggy.

De beste buggy’s voor newborns dit moment

Er is een aantal buggy merken dat een buggy op de markt heeft gebracht waar ook een reiswieg bij kan worden gekocht. Onder andere de Joolz buggy en een Maxi-Cosi buggy zijn geschikt vanaf de geboorte. Je vindt de top 5 buggy’s voor pasgeboren baby’s hieronder.
 


 

top