Buggy voor lange mensen

Buggy voor lange mensen

Ben je lang? Dan kan het lastig zijn om een buggy te vinden waarvan de handvatten of duwstang op de juiste hoogte zitten. Een buggy met een in hoogte verstelbare duwstang (in de volksmond ook wel ‘buggy voor lange mensen’ genoemd) biedt uitkomst.

Waarom een buggy voor lange mensen kopen?

De duwstang of handvatten van de meeste buggy’s hebben een vaste hoogte van rond de 95-105 centimeter. Als lange ouder kan dit soms te laag zijn. Dat loopt ongemakkelijk, want je moet dan best krom lopen om met je handen goed bij de handvatten of de duwstang te kunnen. Misschien merk je er in eerste instantie niet zo veel van, maar op den duur kan je daardoor last van je rug krijgen.

De oplossing: buggy met verstelbare duwstang

De ideale buggy voor lange mensen is een buggy met een in hoogte verstelbare duwstang. Op die manier kun je de buggy zo instellen dat de duwstang voor jou de juiste hoogte heeft, zodat je zelf goed rechtop kunt lopen. Is je partner kleiner of juist nog langer dan jij? Geen probleem, want je kan de handvatten of duwstang vaak met een simpele beweging verstellen.

Een bijkomend voordeel van een buggy voor lange mensen is dat je ook niet met je voeten of knieën tegen de achterkant van de buggy aan schopt als je aan het wandelen bent. Dat is wel zo prettig voor jou én je kleintje.

Beste in hoogte verstelbare buggy’s van dit moment

Hoewel de meeste buggy’s geen in hoogte verstelbare duwstang hebben, zijn er een aantal buggy merken die toch een in hoogte verstelbare buggy hebben ontwikkeld. Hieronder vind je de top 5 buggy’s voor lange mensen.
 

Chicco Multiride

Chicco Multiride

  • Gewatteerde zitting
  • Incl. voetenzak
  • In hoogte verstelbaar: 101 – 108 cm
Bekijk bij bol.com

 

Hauck Rapid 4D

Hauck Rapid 4D

  • Stijlvolle allround buggy
  • XL zonnekap
  • In hoogte verstelbaar: 76 – 113 cm
Bekijk bij bol.com
top