Soorten buggy’s

Er zijn grofweg twee soorten buggy’s: paraplubuggy’s en plooibuggy’s. Een paraplubuggy klap je in elkaar als een, zoals de naam al zegt, paraplu. Het wordt zo een langwerpig maar dun pakket. Een plooibuggy’s vouw je in elkaar, waardoor je een vrij compact, vierkant pakket overhoudt.

Paraplubuggy’s zijn meestal wat simpeler in de uitvoering. Ze rijden ook iets minder comfortabel, maar zijn dan ook vaak goedkoper. Plooibuggy’s zijn dan meestal weer wat luxer, comfortabeler en dus ook iets duurder.

Kortom: beide soorten buggy’s hebben hun eigen voor- en nadelen. Welke jij kiest, hangt dan ook voor een groot deel af van je eigen voorkeur. Hulp nodig bij je keuze? Bekijk hier de buggy top 10.

 
Soorten buggy's
 
Beste plooibuggy

Plooibuggy

Plooibuggy’s worden ook wel (ultra) compacte buggy’s genoemd. Dit zijn buggy’s die je compact opvouwt tot een klein, rechthoekig of vierkant pakket. Ze zijn meestal wat luxer en comfortabeler dan paraplubuggy’s.

→ Bekijk plooibuggy’s

Beste paraplu buggy

Paraplubuggy

Een paraplu buggy is een compact inklapbare buggy die je compact inklapt waarbij een lang, smal pakket ontstaat. De handvatten zijn meestal licht gebogen, zoals het handvat van een paraplu.

→ Bekijk paraplubuggy’s

top